2017-ben, a képregény rajongók örömére újjászületett Kockás magazin. A magazin szerkesztői beszélgetést rendeztek a képregényekről két humorista, Tóth Edu és Hajdú Balázs részvételével. Tóth Edu igazi képregény rajongó volt.

Képregény őrült voltál?

Van egy régi Kockás magazin gyűjteményem, ezért a két évvel ezelőtt, huszonöt év szünet után újjáindult Kockás magazin szerkesztői meghívtak egy képregényekről szóló nyilvános beszélgetésre. Örültem, hogy Hajdú Balázzsal együtt beülhettem egy időkapszulába.

Időutazás kedvenc szuperhőseiddel?

Nekem nem a Superman, a Batman, a Pókember vagy a Marvel jelentette az igazi képregényt, hanem Bobo, Nils Holgersson, ilyesmik. Sőt: az első komolyabb képregény, amit olvastam, Pompeii végnapjairól szólt. Kedvenc szereplőim közé tartozott Jill és Cogan párosa, ők például kihalóban lévő állatfajokat védtek meg. Voltak inkákról, aztékokról, szóló képregényeim is, vagyis akadtak ott komolyabb sztorik is.

Szóval nagy mánia volt számodra a buborékvilág.

Igen, olyannyira, hogy különböző képregények olvasása alatt csak egy bizonyos ételt voltam hajlandó enni. A Pifhez almát, a dr. Justice-hoz tejbegrízt, a Rahanhoz pattogatott kukoricát és a Taraóhoz gesztenyeszívet. Ne kérdezd, miért. Így volt.

Melyik volt a legnagyobb hatású képregény az életedben?

Az, amit Gróf Balázs rajzolt az én kérésemre, és amivel megkértem a barátnőm kezét. Aki ma már a feleségem, a gyermekem édesanyja.