A Dumaszínházban is debütált a jól ismert Tudományos Stand Up sorozat. Október 5-én Mérő László előadásával kezdődött meg a legnagyobb koponyák előadássorozata.

Az est hatalmas sikere miatt a népszerű matematikus-publicista-pszichológus-játékfejlesztő visszatér a Dumaszínházba.

Első körben nézőként, hiszen Mérő László is a helyszínen tekinti meg Bod Péter Ákos őrületes pénzösszegekről szóló, Általános költségvetési GAZ-SÁGOK című estjét, amely november 4-én lesz látható. Az előadáson olyan adatok hangozhatnak el, amik még annak is roppant tanulságosak, aki laikusnak gondolja magát állampénzügyekben. Ráadásul ebben a témában nincs is igazából laikus: a közös büdzsé lényege pont olyan, mint a családi költségvetésé – vannak bevételek, kiadások, aztán a végén a fejek vakarása, ha a lyukak betömésére hitelt kell majd felvenni.

November 27-én Mérő László ismét a színpadon: az Intuitív gondolkodás című esten arról (is) lesz szó, miképpen működik az intuíciónk.

November 28-án Pogátsa Zoltán árulja el nekünk A globális elit című előadásában többek között azt is, hogy a Feltétel Nélküli Alapjövedelem hogyan változtatja meg gyökeresen a társadalmat.

Karácsonyi meglepetés gyanánt pedig ismét Mérő László érkezik: december 26-án 19.30-as kezdettel A vágy logikája című előadása lesz látható a Corvin Dumaszínházban.

Aki nem tudná, mi az a Tudományos Stand Up, annak ajánljuk korábbi cikkünket.

 

Tudományos Stand Up – Bod Péter Ákos: Általános költségvetési GAZ-SÁGOK
2022.11.04. – 19:30
Corvin Dumaszínház
Jegyvásárlás

Tudományos Stand Up – Mérő László: Intuitív gondolkodás
Időpont: 2022.11.27. – 19:30
Helyszín: Corvin Dumaszínház
Jegyvásárlás

Tudományos Stand Up – Pogátsa Zoltán: A globális elit
2022.11.28. – 19:30
Corvin Dumaszínház
Jegyvásárlás

Tudományos Stand Up – Mérő László: A vágy logikája
2022.12.26. – 19:30
Corvin Dumaszínház
Jegyvásárlás