Aki évek óta követi a tevékenységünket, annak bizonyára feltűnt, mennyire fontos téma a Dumaszínház számára a környezetvédelem. Csak néhány példa:

  • a belépőjegyhez vásárolható, faültetést támogató fakuponok,
  • dumaszínházas faültetések,
  • zöld tematikájú stand-up estek és beszélgetések, aktivitások sora
  • ökológiával kapcsolatos podcastok,
  • és Litkai Gergely környezetvédelmi szerepvállalása mind mind bizonyíték erre.

És most itt van még egy fontos mérföldkő:

2024. február 27-én a Dumaszínház mindkét irodája (azaz a budapesti és a győri) megkapta a Zöld Iroda minősítést.

A KÖVET Egyesület által kiadott tanúsítvány igazolja, hogy a Dumaszínház Kft. környezet- és emberbarát irodai működés szempontjából megfelelt a Zöld Iroda Minősítő Rendszer követelményeinek. Ez azt jelenti, hogy a cég a irodai hulladékgyűjtéstől a papírhasználaton át egészen az irodához kapcsolódó közlekedési szokásokig mindenben megfelelt a kritériumoknak, így bekerült a magyarországi Minősített Zöld Irodák közé.

Nagyon büszkék vagyunk rá, és köszönjük a kollégáknak, hogy ennyire aktívan részt vettek a kezdeményezésben

– mondta Litkai Gergely a Városligetben zajlott díjátadáson, és elmesélte azt is, hogy most már amikor home office-ban dolgozik, akkor is megpróbál zöld irodai elveket követve működni: nincsenek otthon PET-palackok, és nagyon ritkán nyomtat, de akkor is csak klórmentes újrapapírra.

 

És a Dumaszínház zöldítése itt nem állt meg: a rendezvények terén is próbálunk egyre ökotudatosabban működni, és a partnereket, nézőket is bevonni ebbe. De erről majd hamarosan…